Plánování pokoje, nábytek, inspirace

2015/04/03

 Zdravím ! 
Jestli sledujete můj instagram, tak už víte, že se stěhuju a dokonce jste už mohli vidět nějaké fotky pokoje. Dneska vám chci ukázat, jak si to celé představuju, co v pokoji chci mít, jaký nábytek plánuju atd. Můj nový pokoj je o hodně větší, než ten stávající. Původně jsem chtěla aby byla barva stěn světle růžová, ale dopadlo to tak, jak se dalo čekat. Takže je to dost růžový a lituju, že jsem si nedala třeba béžovou, ale vždycky to jde přemalovat, že jo. Pokoj je celkem světlý, má až 4 okna. Takže se tam bude skvěle fotit. Všechen nábytek chci bílý, nečekaně. Většina bude z Ikea, nečekaně. Tak se pojďte podívat, jak si to celé chci zařídit. 

Napište mi do komentářů, jak by jste si zařídili pokoj :) 























NÁBYTEK 

Tak tohle je nábytek, který si tak nějak představuju. Věci, u kterých je háček už samozřejmě mám. Největší must have byla velká postel, kterou nakonec mám. Většina, vlastně všechno je z Ikea. Stůl je už bohužel nedostupný, ale možná si nechám takový udělat a křeslo bude obyčejné bílé. Jelikož je nábytek spíše obyčejný, hodlám to všechno "doladit" doplňky. 
PLÁNY 
Mám dva nápady, jak si ten nábytek v pokoji poskládat. Dejte mi vědět, který vám přijde lepší :) Čísla odpovídají číslům u nábytku. 























Nad postelí a nad č. 8 mám střešní okna, jediné "normální" okno je uprostřed (označeno modře), tak jsem si myslela, že si tam dám stůl. Jediné místo, kde můžů dát skřín a ten všák ( 3 a 5 ), je právě tahle stěna, protože jinak pravá a levá stěna jsou šikmé. 
























Druhý nápad je vlastně hodně podobný, jen jsem vyměnila stůl (4) a velkou komodu (8). Tak by se mi to asi líbilo více, ale zase nevím, jestli stůl s křeslem nebudou překážet při dívání se na televizi z rohu pokoje, kde bude nějaký "sedací koutek".
NAPIŠTE MI, JAK BY JSTE TO UDĚLALI VY ! :) 
DOPLŇKY


























Hlavní, co chci v pokoji mít jsou polštáře, chci aby byl každý jiný, ale přitom k sobě ladily. Můžete se těšit i na nějaké diy. Lampičku a povlečení už mám. Sice je trochu jiná, mohli jste ji vidět na insta. Povlečení mám stejné, růžickové z Ikea a hodlám si pořídit ještě jedno, krajkové. "Ovečku" si plánuji dát před postel. Přehoz na postel nakonec asi růžový nebude, doufám, že najdu nějaký huňatý. Krabičky chci na poličky, které jsou u psacího stolu, abych tam přeci jenom mohla něco dát. A takové maličkosti jako budík, rámečky, svíčky, jsou samozřejmostí. 
♥ INSPIRACE ♥


































27 komentářů

  1. No teda, tak takovy pokoj ti moc zavidim, bude vypadat urcite uzasne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok. Určite bude vyzerať úžasne.:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádherné! Škoda je, že ja som už na výške a teda sa mi izbu prerábať neoplatí. :( Tebe držím palce, nech sa ti v tom zariaďovaní a plánovaní darí. Nech nájdeš množstvo super vecí!! :)

    Little Strong Skyscraper

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) děkuju, určitě by šel pokoj aspoň nějak vylepšit

      Vymazat
  4. Tak týmto článkom si ma potešila. :) Zariaďovanie izieb milujem a teraz momentálne radím jednej kamarátke, ktorá sa tiež bude sťahovať. čo sa týka návrhov, radšej ten prvý. je lepšie, ak je stôl pod "normálnym" oknom a zároveň nebude zavadzať pri pozeraní TV. :)) a presne takýto štýl - ružové steny a biely nábytok - zbožňujem, lebo sa dá fakt dobre vyhrať s doplnkami. a aj keď je tých doplnkov veľa, vyzerá to fakt dobre. :)) <3

    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, ta postel je 140x200cm? :)) Já jsem si právě do původního pokoje kupovala 120x200 a asi za 2 mesíce potom jsem se stěhovala do většího (5x4m) a úplně tady zapadla a už se tak obrovská ani nezdá :D Ale to válění na tom je a kupodivu se na té 120cm posteli v pohodě vyspíme i s přítelem :)) Zařízení plánuješ hezké, jen je škoda, že ta barva úplně nevyšla :( A mimochodem, teďka spím ve stejných povlacích :D ) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      postel je 160x200 :) přemýšlela jsem nad 180 a 160 ale nakonec si vystačím s tou menší

      Vymazat
    2. Valounek8/5/22 13:20

      Těch 140 na 200 cm bych viděla asi jako strop. My to teda musíme mít s manželem ještě o dvacet centimetrů delší, protože on má bez pár centimetrů dva metry a nesnese nohy ven z postele. Takže máme 160 na 220 cm ale do budoucna stejně počítáme s tím, že koupíme nějakou postel alespoň 180 cm širokou. :)

      Vymazat
  6. high five ohledně tý růžový barvy!:D
    už podle fotek na IG to vypadá krásně, už se těším na výsledek:)

    OdpovědětVymazat
  7. skvely plan, taktez rada planuji a dekoruji pokoje:))

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to skvěle, myslím, že to bude super a jsem spíš pro plánek 1, protože si myslím, že by ti tam ten stůl vážně překážel :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. to je peknuckéé :-) už se těším až přidáš fotky už hotového pokojíku :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Stůl určitě k oknu kočko :))

    smiling-emily.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. S povlaky z IKEA mám problém. Jsou malé! :-D Jinak se mi líbí ten plánek dvě. Se stolem u okna je to sice hezké, ale z vlastní zkušeností mám raději stůl blíže většímu světlu. :-) Já to tak nemám, takže utíkám vždy větší psací práce dělat do kuchyně. Jinak mám všechen nábytek z IKEA také. Postel máme typově stejnou, jen já nemám dvoj, ale jen pro jednoho. I tak je na mě obrovská! Tady se můžeš podívat na můj pokoj, jestli chceš. Předělávali jsme ho o letních prázdninách, takže jsem s novým pokojem vstupovala do další etapy života. :) Jen se neděs holých zdí. Bohužel mi na zdech nic nezdrží, všechno po hodině padá dolů i s omítkou. Sice to působí ponuře, až depresivně, ale nabízí to prostor k přemýšlení. :-)

    http://4.bp.blogspot.com/-lxTfyEKJI9w/U-5US1GqtWI/AAAAAAAABRQ/ezGKRd62u5c/s1600/pokoj.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky to tak mám, malý povlak na polštář, ale velký na peřinu :D

      Vymazat
  12. Taky se chystám předělávat pokoj, těším se na výsledek :)

    www.evansonthetop.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Také miluju hraní si s nábytkem a doplňky. Možná je to i důvod proč se ráda stěhuju :D Líbí se mi že vybrané kousky jsou variabilní, a nebude tak problém když se rozhodneš pro jinou barvu doplňků atp.. Bílá je klasika, mám též celý byteček v bílé protože ta neomrzí !

    http://www.lennymali.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Tak přesně nějak takhle bych si představovala svůj pokoj, bohužel nemám aktuálně peníze na nový nábytek. Moc pěkný výběr nábytku a návrh celého pokoje. Máš už fotky jak to vypadá aktuálně? Docela by mě to zajímalo a určitě i ostatní čtenáře, nejvíce by mě zajímalo jak nábytek ladí k doplňkům.

    OdpovědětVymazat
  15. Také se moc těšíme na to, až budeme plánovat ten náš nový byt. Zatím jsme ve fázi, kdy si vybíráme takové nepodstatné věci jako je třeba nábytek . Nicméně se moc těším až budeme plánovat i rozmístění místností apod.

    OdpovědětVymazat
  16. Děkuji moc za inspiraci. My si teď v době homeofficové plánujeme byt a snažíme se vybírat takový nábytek, který by byl vhodný jak jako kancelářský nábytek , tak i jako nábytek, který se prostě hodí jen tak do bytu. Moc se teším, až se nám to podaří všechno uskutečnit :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Jojo, není to moc sranda, to všechno pěkně naplánovat. Hlavně si to umět namalovat. My jsme to doma dělali po staru, takže čtverečkovaný papír, měřítko a další papírky v tom poměru, který jsme potřebovali. A pak samozřejmě člověk musí vybrat i doplňky. Třeba tahle polička nám doma přistála úplně čirou náhodou, protože jsme původně žádné prvky na zdi neplánovali. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Taky jsme doma takhle plánovali, ale nakonec dopadlo všechno jinak. Ono pak navštívíte třeba prodejnu Nábytek Olomouc a zjistíte, že vlastně klasický sektorový nábytek se nedělá v rozměrech, které potřebujete. A tak narychlo upravujete a vlastně se nakonec spokojíte s něčím mezi. Ale i tak to může být pěkné. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ! Vždy se na otázky snažím odpovídat, jestli se odpovědi nedočkáte, pište na aagakozlowska@gmail.com. ♥

INSTAGRAM @agaandaga1

© Aga and Aga. Design by Fearne.