Moje story - focení

2016/03/03

Focení asi každého zajímalo od mala. Já svůj první foťák dostala asi ve třetí třídě a byl to klasický foťáček s kukátkem a filmem. Později se přes naší domácnost převíjely různé stoje. Vetšinou digitály s tak marnou kvalitou, že se nehodily ani na dovolenkové fotky. První pořádnější rodinný foťák byl Sony a vlastně i s tím jsem začala na blogu. Kdybychom ho v té době neměli, tak bych s blogem určitě nezačala. Myslela jsem si, že jsou fotky špičkové kvality a používala jsem Sony asi půl roku. Po té době jsem si u rodičů vyprosila k Vánocům zrcadlovku a to už bylo něco. Fotila jsem s ní všechno a první dva nebo tři roky jsem byla maximálně spokojená. Všechno, co bylo nafoceno do října tohoto roku je cvaknuto právě Nikonem D3000. Po nějakých dvou letech jsem začala pociťovat, že už mi Nikon nestačí a že jsem s ním udělala všechno, co šlo. Přemýšlela jsem o tom, že bych si pořídila nový objektiv a to by mě posunulo zase dál a bavilo by mě to víc, ale nemohla jsem se k tomu dokopat. Už od léta jsem měla v plánu, že můj foťák prodám a pořídím si Nikon D3200, to se, ale nestalo, protože přišel další foťák, který je poslední dobou hrozně trendy a to Olympus PEN. Zvítězil PEN. Našla jsem na internetu úplně nový Olympus PEN 6 spolu se základním a dálkovým objektivem, který normálně stojí cca 8000kč. Proto jsem taky vybrala PEN 6 a ne PEN 7, protože vím, že bych si nikdy 8000kč na objektiv nenašetřila. 
Musím říct, že jsem ráda. Foťák je skladný, umí točit videa, což ten můj předtím neuměl, má dotykovou obrazovku, filtry a skvěle ostří. Jedinou nevýhodou je, že neumožňuje manuální ostření (nebo jsem blbá a nevím, jak se to dělá) a taky možná to, že nemá kukátko, ale obrazovku. 

Pojďte se kouknout, jak to vypadalo na začátku.
První fotky focené Sony. Nevím co je horší, jestli ty outfity nebo to pozadí. 
První pokusy s Nikonem. Prostřední fotka je úplně první outfit, focený asi dva dny po Vánocích, co jsem foťák dostala. Poslední fotka se mi líbí. 
I nadále jsem fotila s Nikonem, ale fotky se pořád a pořád zlepšovaly. 
Tohle jsou jedny z posledních fotek focené na Nikon. 
Pro porovnání první o poslední focení : 
Pak už se pořizovalo fotky jen se Sony, který patří Agátě. Celkově byly všechno fotky super. Bylo léto, teplo, hodně času...
A poslední kapitola je PEN, s ním fotím všechno co teď na blogu můžete vidět i outfity, na které používám objektiv 40-150mm.

21 komentářů

  1. Teda, tady je vidět, že se časem člověk opravdu ve focení outfitů zlepšuje :)) Moc krásný!:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Není ani tolik důležité tělo foťáku jako objektiv, ten je nejdůležitější se všeho. Já bych digitální za zrcadlovku neměnil, ale je pravda že pro holku je asi menší a skladnější "kompakt" lepší. Kvalita fotek a možnost "vyhrát" si je ale úplně někde jinde. Já se po roce a půl vrátil zase k zrcadlovce (rok a půl jsem trávil jen s telefonem) a jsem zase nadšený a už se těším až začnu fotit nové věci na blog.
    Jinak fotky jsou hezké ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po dlouhé době komentář od kluka ! Uvidíme, ale pro mě je to o hodně výhodnější.

      Vymazat
  3. Jde vidět fakt pokrok! PEN si také chci pořídit, ale stále nevím, jestli 6 nebo 7..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že úplně stačí 6. Hlavně ta cena se liší.

      Vymazat
  4. Tie fotky z leta sú prekráásne a vidieť aj na tebe vývoj, všetky možné farby vlasov:) Pen sa mi veľmi páči a rada by som si ho zaobstarala aj ja, no je podľa mňa veľmi drahý a rodičia mi takéto drahoty nekupujú. Snáď si raz našetrím aspoň na lepší objektív:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) ale barvu vlasu mám pořád stejnou :)

      Vymazat
  5. Teda posledni fotky jsou fakt nadherny! Ja na ten Pen taky furt koukam, ale zatim mi asi bude stacit muj starej nikon:D:)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní4/3/16 12:52

    Nemohla bys napsat svůj "životní příběh"? :) Zkrátka popsat svůj život od dětství, významné události, lásky tvého života atd. :D Myslím, že takové články mají velký úspěch a taky se dobře píšou. Třeba bys tam mohla přidat i fotky z dětství. Bylo by to opravdu zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vidno, že sa kvalita fotiek dosť zlepšila. Olympus PEN alebo pre začiatok aspoň nejakú dobrú zrkadlovku by som chcela, no zatiaľ mám len kompakt Canon. Fotí síce dobre, ale tiež by sa to dalo zlepšiť. Tvoje fotky sa mi zakaždým veľmi páčia, aj outfity, ale aj prostredie, ktoré vyberieš a celá tá kvalita a osvietenie. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, ten pokrok je fakt znát. A jsi roztomilá. Mám pocit, ale možná je to jen můj dojem, že jsi změnila i přístup sama k sobě. Že jsi sama se sebou více spokojená než tehdy. :)

    OdpovědětVymazat
  9. PEN fotí fakt božsky!

    www.mnerad.com

    OdpovědětVymazat
  10. pekne vidno ten progres! :) Posledné fotky sú naozaj skvelé :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Neskutečnej pokrok! Těším se, až si také pořídím pořádný foťák! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ! Vždy se na otázky snažím odpovídat, jestli se odpovědi nedočkáte, pište na aagakozlowska@gmail.com. ♥

INSTAGRAM @agaandaga1

© Aga and Aga. Design by Fearne.