Olympus PEN - Ano ? Ne ?

2015/11/16

Zdravím vás,
jak už asi určitě víte, mám nový foťák. Ano, mluvím o tom pořád, ale dneska vám povyprávím, jak to vlastně celé bylo a jaké jsou mé první dojmy.
Už delší dobu jsem toužila po novém foťáku. Zdálo se mi, že už mi můj Nikon nestačí a fotky se nikam neposouvají a že už s ním umím všechno, ale vím, že to není pravda. Jenže koupě nového foťáku nepřipadala v úvahu. Nechtěla jsem zatěžovat rodiče, ale šetření nepřipadalo v úvahu. Neumím to. Tak jsme jednou večer seděli s rodiči a já se zeptala, co by řekla na to kdybych si koupila nový foťák. Řekli mi, že jestli na něho mám, tak s tím nemají nejmenší problém, ale tady byl ten háček. Ale zachvilku rodiče povolili a uzavřeli jsme dohodu. Ještě ten den jsme foťák objednali. Svůj starý Nikon budu prodávat, více v článku. 
Volba
Ta byla poměrně jasná. Největší mínus mého starého foťáku byla velikost. Vždycky, když jsem někde byla, nechtělo se mi ho tahat. Takže nic jiného než maličký, ale přitom výkonný PEN mě napadnout nemohlo. Vybírala jsem mezi dvěma. EPL 5 s dvěma objektivy nebo EPL 7 s jedním základní objektivem. Padlo na to první, veliký rozdíl mezi němi nebyl, ale věděla jsem, že druhý objektiv si samostatně nikdy nekoupím, šílené ceny.
Právě se díváte na jedny z prvních fotek. Musím říct, že jsem nadšená. Splnil mé hlavní očekávání : velikost a hravě se vyrovná mému Nikonu. 
Co všechno k foťáku mám ? 
Jak jsem psala, jsou to dva objektivy. První, základní 14-42 mm a druhý dálkový 40-150mm. Kromě toho mám externí blesk, který jsem ještě neměla příležitost otevřít. 
Co s Nikonem ? 
Chci ho co nejrychleji prodat. Takže jestli by měl někdo z vás zájem, pište na mail : aagakozlowska@gmail.com, na všem se domluvíme. Jak víte, většina dosavadních fotek byla focená s ním a myslím, že fotky jsou kvalitní. Je to typ D3000 a objektiv je základní 18-55mm.

12 komentářů

  1. páni ... nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja jsama jsem se rozhodovala mezi nim a canonem 1200D volba padla na canon,ale urcite to je skvely fotak.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mám zrkadlovku nikon už skoro dva roky a práve dnes som točila video. Je úplne super, ale jediné čo je zlé je to, že moc hlučne zaostruje a v tom videu to dosť vadí. Takže aj ja rozmýšľam nad týmto fotoaparátom a som na tom takisto. Robím si autoškolu a ani škola nie je najlacnejšia, takže nechcem zaťažovať rodičov a síce by som si vedela našetriť, najprv by som potrebovala brigádu, ktorú popri mojej škole by som teraz naozaj nestíhala a ani nezvládala. Tvoj nápad, predať foťák sa mi celkom pozdáva, takže možno aj ja prídem s takouto myšlienkou k rodičom :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem se rozhodla pro pen a jsem nadšená :) Hlavně na cestování je super ! Ale je fakt že i tak si zrcadlovku nechávám, občas je ta kvalita teda dost znát :)
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
  5. Tiež uvažujem nad kúpou nového fotoaparátu a práve si mi poradila. :) Po Olympuse pokukujem už dlhšie, no stále premýšľam. Ale po tomto článku ani premýšľať nemusím, lebo už som sa rozhodla. Fotí vážne skvelo!!!
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že z fotek je jasná odpověď na tvoji otázku - ANO! Já osobně ho mám a naprosto ho miluju :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, taky nad ním uvažuji, mám do něj teda jít? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý post! Moc hezké fotky, vidím, že fotí hezky!

    OdpovědětVymazat
  9. Fotky jsou krásné, také si ho musím někdy vyzkoušet.... :)

    OdpovědětVymazat
  10. Fotí naozaj krásne !! :) Ja mám zrkadlovku a často krát sa mi stáva že sa mo ho nechce vláčiť, ale snažím sa ho brať vždy keď chcem a potrebujem :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já si myslím, že je to super foťák. Já jsem si nedávno kupovala z bazaru Panasonic GX80, což je bezzrcadlovka a má to pro mne velikou výhodu. Je to hlavně super v tom, že to není fullframe, což já tedy v osobních potřebách úplně nevyužiji a je to na mě až moc :-D A také se na to dá našroubovat hodně objektivů, kvůli tomu menšímu čipu:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ! Vždy se na otázky snažím odpovídat, jestli se odpovědi nedočkáte, pište na aagakozlowska@gmail.com. ♥

INSTAGRAM @agaandaga1

© Aga and Aga. Design by Fearne.