Lithuania photo diary

2016/12/28

Litva není zrovna typická pro turisty. Nikdy předtím jsem tam nebyla a vlastně jsem ani netoužila ji navštívit, ale za poslední měsíc jsem to stihla dvakrát. Poprvé na konci listopadu s tanečním souborem kvůli vystoupení. To jsme bydleli v malém městečku u rodin, což bylo super, protože jsme zjistili, jak to tam chodí a žili s nima každodenní život. Podruhé jsem Litvu navštívila se sborem, kde jsme jeli na soutěž. To už jsme bydleli v Kovně, což je druhé největší město. Bylo to těsně před Vánoci, takže všechno bylo krásné vyzdobené. 
Snažila jsem se fotky sloučit a udělat z nich jeden článek, rozdělený na dny. Myslím, že Litva je na výlet, hlavně teda v zimě, přímo určená. Koho zajímá historie, architektura, ale zároveň nové moderní města, tak je pro něho Litva perfektní. 

Naší úplně první zastávkou, ještě před hotelem, byly Troky. Malé "městečko" nebo spíše ves obklopená jezerem, se spoustou dřevěných chaloupek a hradem a zimou jako v pohádce. Šli jsme na menší procházku a potom hned do hotelu, odpočinout si po dlouhé cestě a taky se připravit na zítřejší soutěž.
Druhý den jsme hned ráno měli soutěž, ale pak jsme celý den věnovali nákupům, teda skoro celý. Bydleli jsme s samém centru Kovna, takže jsme obchůdky měli hned dole. Kromě toho jsme byli v nákupním centru, asi největším, teda určitě největším a nejhezčím, ve kterém jsem kdy byla. Pro sebe jsem si nekoupila nic, sháněla jsem totiž dárečky pod stromeček. 
Třetí den byl snad úplně nejlepší. Večer předtím nám oznámili, že jsme se jako jediný dětský sbor dostali do grand prix, takže jsem ráno zase zpívali. Celé odpoledne jsme strávili v Kovně a k večeru jsme navštívili Vilnius, hlavní město, které se mi líbilo asi nejvíc. Je moderní, ale centrum je památkové.

5 komentářů

  1. O Litvu som sa nikdy nezaujímala a ani len som netušila, že tam môže byť tak krásne! :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. O Litvu som sa nikdy nezaujímala a ani len som netušila, že tam môže byť tak krásne! :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. V Litve som ešte nikdy nebola, ale viem sú úplne predstaviť, že počas zimy to tam musí vyzerať ako v rozprávke. Tie domčeky sú nekonečne roztomilé a veľmi sa mi páči, ako si urobila tie koláže z fotiek:)

    Lily of the valley

    OdpovědětVymazat
  4. V Litvě jsem byla v září a strašně ráda bych se tam vrátila <3 krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář ! Vždy se na otázky snažím odpovídat, jestli se odpovědi nedočkáte, pište na aagakozlowska@gmail.com. ♥

INSTAGRAM @agaandaga1

© Aga and Aga. Design by Fearne.